Bevallingsbad

Product bevallingsbad

Een bevallingsbad is speciaal ontworpen om moeders die een bevalling ondergaan, te ondersteunen. Dit bad geeft de moeder voldoende ruimte om te bewegen en stelt haar in staat om een comfortabele positie in te nemen.

Een bevalling in water kan de volgende voordelen opleveren:

  • helpt pijn te verminderen
  • zorgt ervoor dat de moeder geen pijnbestrijding nodig heeft
  • weeën verlopen sneller
    (zie: Artikel over waterbevallingen)

De belangrijkste eigenschappen van een geschikt bevallingsbad zijn:

  • voldoende waterdiepte
  • stabiliteit en comfort
  • vrije bewegingsruimte
  • hygiene

Water diepte

Volledige onderdompeling tijdens de geboorte. Bij waterbevallingen is de regel dat het kind ofwel volledig ondergedompeld ofwel volledig boven water geboren wordt. Daarom dient het bevallingsbad zo te zijn ontworpen dat er voldoende waterdiepte is om de baby volledig ondergedompeld ter wereld te kunnen laten komen. Deze diepte moet voldoende zijn voor het op gang brengen van de zogenaamde “duikreflex” bij de baby.

Comfort

Mogelijkheid om een comfortabele positie te vinden. De moeder moet in staat worden gesteld om te ontspannen tijdens het geboorteproces. Als de moeder pijn ervaart, moet zij een prettigere positie kunnen aannemen. Daarom is het geboortebad uitgerust met meerdere handgrepen en beenondersteuning in twee posities, waarmee de moeder zichzelf gemakkelijk kan herpositioneren.

Bewegingsvrijheid

De mogelijkheid om vrij te bewegen. Ons bevallingsbad is speciaal ontwikkeld voor het bevallingsproces. Daarom biedt het bad ruim voldoende bewegingsruimte zodat de moeder een positie kan innemen die het meest comfortabel voelt. als gevolg hiervan is zij beter in staat om te ontspannen in de rustige periodes tijdens de weeën.

Hygiene

Gemakkelijk schoon te maken en desinfecteren. Het EWAC Medical bevallingsbad is gemaakt uit acrylaat, met een zeer harde, glasachtige oppervlaktestructuur. Het materiaal kan gemakkelijk worden afgenomen zonder te krassen, en kan gemakkelijk worden gedesinfecteerd met de gebruikelijke desinfecteermiddelen die in zorgomgevingen worden toegepast.

DIRECT AANVRAGEN