Samenvatting: Houd uw zwembad veilig en gezond

Zoals wij hebben aangegeven in onze vorige post, getiteld “Houd uw zwembad veilig en gezond”, is er inmiddels meer gedetailleerde informatie vrijgekomen van een groter aantal betrouwbare bronnen. Derhalve willen wij u hierbij graag verder op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen in verband met hygiënische veiligheid in zwembaden.

We benadrukken dat ons beleid en onze procedures zijn afgestemd op de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Rekening houdend met het feit dat de veiligheid en gezondheid van de therapeuten en patiënten onze hoogste prioriteit heeft, vinden wij het uiterst belangrijk om het belang van hygiëne te benadrukken. Het is veilig om te zeggen dat als uw zwembad is uitgerust met een goed onderhouden waterbehandelingssysteem en zowel het chloorgehalte als de pH waarde van het water dagelijks worden gemeten en gecontroleerd met de juiste apparatuur, dit elke uitbraak van bacteriën of virussen in het water kan helpen tegen te gaan. Neem bij twijfel hierover contact op met onze serviceafdeling. We helpen je graag verder.

Onze gewaardeerd partner IATF heeft een zeer goed gearticuleerd CoVid-19 bericht uitgebracht, waarin zij het belang benadrukken van een goede waterhygiëne in zwembaden voor hydrotherapie. Dit is een heel belangrijk bericht zeker in verband met het grote aantal aan ex-IC en ex-beademingspatiënten waarvoor een goede manier van revalidatie moet worden gevonden.

Hydrotherapie komt voor deze patiënten in beeld als revalidatiemethode en bij EWAC Medical zijn wij aan het bepalen hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan deze ontwikkeling:

“Patients recovering from a COVID-19 infection may show a wide array of
complications requiring a rehabilitation pathway which may include aquatic therapy.”
(British Society of Rehabilitation Medicine. Rehabilitation in the wake of COVID-19 A phoenix from the ashes.)

Lees het volledige bericht van de IATF hier.

EWAC Medical wenst dat u en uw gezin gezond en veilig blijven!

 

Hartelijke groeten,

Het EWAC Medical-team