houd uw zwembad veilig en gezond

Het in praktijk brengen van onze slogan ‘We get you moving’ is tegenwoordig gecompliceerd vanwege de CoViD-19 pandemie. Overal ter wereld bestrijden overheden, organisaties en families het virus.

We willen benadrukken dat ons beleid en onze procedures zijn afgestemd op de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Op dit moment heeft EWAC Medical alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffenen om medewerkers veilig te houden. Medewerkers die vanuit huis kunnen werken doen dat dan ook. Ondanks deze maatregelen zal EWAC Medical de hoogwaardige service aan onze gewaardeerde klanten en partners zoals gewoonlijk blijven handhaven. We begrijpen dat dit voor ons allemaal een uiterst onzekere periode is en communicatie en samenwerking is hierin essentieel.

Rekening houdend met het feit dat de veiligheid en gezondheid van de therapeuten en patiënten onze hoogste prioriteit heeft, vinden wij het uiterst belangrijk om het belang van hygiëne te benadrukken. Het is veilig om te zeggen dat als uw zwembad is uitgerust met een goed onderhouden waterbehandelingssysteem en zowel het chloorgehalte als de pH waarde van het waterdagelijks worden gemeten en gecontroleerd met de juiste apparatuur, dit elke uitbraak van bacteriën of virussen kan helpen tegen te gaan. Neem bij twijfel hierover contact op met onze serviceafdeling. We helpen je graag verder.

Als maatstaf voor veilige voorzorg kunt u overwegen het chloorgehalte in het zwembad enigszins te verhogen. We stellen dit niveau normaal op 0,8 mg / l en het verhogen van deze waarde tot 1,2 mg / l kan helpen om ons comfortabeler te voelen, hoewel een niveau van 0,8 mg / l bacteriën en virussen op adequate wijze zal doden.

Mocht besloten worden het bad tot nader order volledig te sluiten, houdt dan rekening met het volgende:

Bedenk eerst of je het water in het zwembad (1) wilt of wilt houden of het zwembad volledig wilt legen (2).

Het water in het zwembad houden

 • Houd er rekening mee dat terwijl het water zich in het zwembad bevindt, het waterbehandelingssysteem moet blijven draaien.
 • Om elektriciteit te sparen, kan de waterverwarming worden uitgeschakeld.
 • De dosering van chloor en pH moet worden voortgezet zolang het water zich in het zwembad bevindt. Houd er rekening mee dat de chloor- en pH-waarden nog steeds regelmatig moeten worden gecontroleerd, minstens één keer per week.
 • De circulatie moet doorgaan, maar kan worden verminderd (bijvoorbeeld als u twee pompen heeft, kan er één worden uitgeschakeld)
 • Spoel het filter één keer per maand terug
 • Behoud de luchtbehandeling in de zwembadruimte

Het bad geheel legen

 • Spoel eerst het filter terug! Dit klinkt nogal contra-intuïtief. Maar let op: er zit vervuiling in het filter die eerst moet worden verwijderd. Al het organische materiaal dat in het filterzand wordt opgevangen, zorgt ervoor dat het filterzand gaat stollen, wat in feite betekent dat het filterzand kan veranderen in een concreet soort materiaal zonder filtercapaciteit. Door het filter terug te spoelen wordt zoveel mogelijk organisch materiaal weggenomen, waardoor dit risico zoveel mogelijk wordt verminderd.
 • Schakel verwarming en chemische dosering uit
 • Leeg het zwembad in de afvoer met behulp van het circulatiesysteem. Zorg ervoor dat de pomp (en) niet drooglopen. Dit zal de afdichtingen beschadigen.
 • Gebruik de afvoeraansluiting van het zwembad om het laatste beetje water uit het zwembad te verwijderen.
 • Schakel de luchtbehandeling in de zwembadruimte niet uit voordat het zwembad absoluut droog is.

Als u advies nodig heeft of vragen heeft over uw zwembadbeheer, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
EWAC Medical wenst dat u en uw gezin gezond en veilig blijven!

Hartelijke groeten,

Het EWAC Medical-team

 

Deze nieuwsbrief downloaden: Keep your pool safe and healthy