workshop aquamentie

Hydrotherapie workshop ‘Dementie & Aquamentie’ – 28 juni 2019

Een bewegingsprogramma voor ouderen met dementie

Aquamentie® is een ervaringsgericht bewegingsprogramma voor ouderen die lijden aan dementie (in verschillende stadia), met als doel om de kwaliteit van leven van deze mensen te handhaven en te bevorderen.

Het programma

Het programma is gebaseerd op een reeks van onderzoeken naar de gevolgen van dementie op het lichaam, de emoties en de cognitie, maar ook op de sociale aspecten zoals interactie. Dit wordt gecombineerd met bewegen in het water, waarbij bekende methodieken als de Hallwickmethode, Ai Chi en Watsu worden gebruikt. Er wordt eenmaal per weer 45 minuten bewogen in het water, individueel met een therapeut maar ook met ruimte om contact te maken met andere ouderen. Per deelnemer worden individuele doelen gesteld.

Positief effect op de cognitie

Uit verschillende systematische reviews blijkt het positieve effect van bewegen op cognitie. Daarnaast is er ook steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat bewegen in warm water een positief effect heeft op het brein, alsook op andere fysieke en sensomotorische aspecten in het kader van gezonde veroudering hebben te maken met zelfcontrole van de ziekte en het verbeteren van fysieke en cognitieve functioneren. Bewegen kan hier een positieve bijdrage aan leveren en daarbij is het vergroten van het zelfvertrouwen en het opdoen van succeservaringen belangrijk.

Benieuwd naar het bewegingsprogramma in water voor ouderen met dementie?

Meld u dan nu aan voor de hydrotherapie workshop “Dementie & Aquamentie”, op 28 juni 2019.

Kosten: €50,- per deelnemer. Bent u klant van EWAC Medical? Dan wordt deze workshop u kosteloos aangeboden.

Meer informatie? Download brochure ‘Workshop Hydrotherapie: Aquamentie’ 

 

Gerelateerde artikelen:

 

 

Latest Video