Johan Lambeck IATF

Cursus water specifieke therapie Apeldoorn – 21/23 oktober 2020

Op 21-23 oktober wordt de cursus Water Specifieke Therapie – Halliwick (Tien Punten Programma) Covid-19 Special georganiseerd. Deze cursus is tot stand gekomen door ondersteuning van de Nederlandse Halliwick Vereniging (NHV) en de Zwitserse Association International Aquatic Therapy Faculty (IATF).

Extra aandacht zal worden besteed aan “Covid-19”. Ten eerste hebben veel patiënten met complicaties na een besmetting door het virus dat covid-19 veroorzaakt problemen met de spierfunctie. Dit geeft ondermeer evenwichtsproblemen, hetgeen de “core-business” van WSTH is. Ten tweede hebben mensen met life-style aandoeningen als suikerziekte, hoge bloeddruk, obesitas etc een hoger risico op complicaties en kan oefenen in water (via WSTH) mogelijk ondersteunen bij de preventie van ernstige complicaties.

De cursus is gericht op iedereen die zich bezighoudt met de technische, therapeutische of pedagogische begeleiding van mensen die een probleem hebben met het leren bewegen in het water en/of een probleem hebben met bewegen op het droge.

Volg deze link voor meer informatie over de cursus

Volg deze link voor meer informatie over het CoViD-19 / Corona protocol dat bij deze cursus van toepassing is