Gezocht: mechanical engineers (zónder watervrees)

Duik in de wereld van hydrotherapie

Fijn dat we je aandacht hebben! Wij zijn EWAC Medical, familiebedrijf en wereldmarktleider op het gebied van maatwerk-apparatuur voor watergebonden revalidatie van patiënten, oftewel hydrotherapie. Onze specialisten ondersteunen klanten wereldwijd van allereerste ontwerpfase, tot en met installatie, ingebruikname en onderhoud. Daar valt uiteraard (veel) meer over te zeggen, en dat zouden we graag doen in een nader kennismakingsgesprek met jou, HBO-of-hoger-gediplomeerde in de constructietechniek, installatietechniek of (werktuig)bouwkunde. Wij zijn op zoek naar teamplayers met een passie voor techniek die uitdagingen en internationaal reizen niet uit de weg gaan.

We horen graag van je!

Bij EWAC werken circa 15 mensen. De cultuur is persoonlijk, informeel, innovatief en hands-on. Door toenemende vraag naar onze producten zijn wij op zoek naar:

Mechanical Engineer (m/v), 38 uur per week, standplaats Heerhugowaard

Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer ontwerp en teken je diverse constructies of installaties voor EWAC Medical, zoals bewegingsapparaten, modulaire baden en beweegbare vloeren. SolidWorks wordt voornamelijk gebruikt voor het modelleren en tekenen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gehele tekenpakket en zorg je ervoor dat alle benodigde onderdelen worden ingevoerd in het ERP-systeem. Een aantal producten bevat ook elektronische/IT componenten die zelfstandig of gezamenlijk geassembleerd kunnen worden. Je bent lid van een projectteam en werkt samen om het hele proces van idee tot eindproduct te doorlopen. Je maakt functionele en technische specificaties voor nieuwe projecten en voert haalbaarheidsstudies uit. Denk hierbij aan het uitvoeren van berekeningen, waaronder FEA. Het opzetten, opleiden en begeleiden van nieuwe projecten behoren allemaal tot je takenpakket.

Binnen elk project zijn de werkzaamheden gevarieerd. Je hebt regelmatig contact met leveranciers over de stand van zaken bij nieuwe ontwikkelingen.

Soms vragen wij je om onze team ter plaatse te vergezellen bij de installatie van een project waarop jij toezicht hebt gehouden. Het is ook mogelijk dat je naar de bouwplaats moet reizen om een voorinspectie uit te voeren ter voorbereiding van de installatie van onze apparatuur of om input te leveren voor het engineeringproces. Onze klanten zijn gevestigd over de hele wereld.

Herken je jezelf hierin?

Wij zijn op zoek naar een iemand met 5 tot 10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Verder vragen we wij van de juiste kandidaat het volgende:

 • Je hebt ervaring in werken met Solid Works (3d), en kunt overweg met Autocad
 • Je hebt ervaring met ERP systemen en een goed gevoel voor automatisering
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Solidworks PDM Je hebt een afgeronde opleiding op HBO-niveau (of hoger) in een technische richting (bij voorkeur werktuigbouwkunde)
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal
 • Een achtergrond in een projectorganisatie een pré
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio

Wat bieden we jou?

 • De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar
 • Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief in een bedrijf met geïnspireerde, ambitieuze mensen
 • Marktconform salaris dat aansluit bij je ervaring en de zwaarte van de functie
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden:
  • EWAC beschikt over een eigen sportruimte
  • Wij stellen een ruim opleidingsbudget beschikbaar
  • Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden

Solliciteren of meer weten?
Mail dan je motivatiebrief met CV naar: vacatures@ewac.nl, of bel met Eric Legdeur, telefoon 0226 313457.

Reacties door werving & selectie- en bemiddelingsbureaus worden NIET op prijs gesteld.

Direct reageren?

  Naam *

  E-mail adres *

  Telefoonnummer

  Land *

  Upload CV

  Bericht *