Telegraaf - Sneller revalideren in water - hydrotherapie workshops

Sneller revalideren in water

Telegraaf Special op 19 juni 2019

Hydrotherapie, of anders gezegd; therapie in water richt zich op behandelingen en oefeningen uitgevoerd in water. Patiënten voeren verschillende gerichte oefeningen uit onder begeleiding van een hiervoor opgeleide therapeut of begeleider. De gewichtloosheid en het warme water maakt hydrotherapie uitermate geschikt voor patiënten met een lichamelijke- of verstandelijke beperking en herstel van blessures. Hierdoor is hydrotherapie heel geschikt om de revalidatie te versnellen en de kwaliteit van leven van patiënten te verhogen.

Bij EWAC Medical geloven wij dat kennisdeling in combinatie met de juiste apparatuur de sleutel is tot het verbe- teren van het behandelresultaat. Door onze actieve rol in deze kennisdeling en het bieden van praktische tips voor het gebruik van accessoires, zetten wij ons in om medewerkers in de zorg te helpen zich bekwamen in het begeleiden van cliënten en/of patiënten in het water. Om de kennis op het gebied van hydrotherapie zoveel mogelijk te delen organiseren wij het hele jaar hydrotherapie workshops met diverse onderwerpen:

  • Aquamentie®, een workshop over hydrotherapie bij dementie
  • Valpreventie training voor ouderen
  • Loopscholing en ganganalyse
  • Stabilisatie, Coördinatie en Ontspanning
  • Hydrotherapie op de Intensive care

Geïnteresseerd? Bekijk het programma op onze website en geef je snel op voor een van onze workshops via www.ewacmedical.nl/hydrotherapie-workshops.

De eerstvolgende workshop ‘Aquamentie®, een workshop over hydrotherapie bij dementie’ vindt plaats op vrijdag 28 juni 2019 in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Kosten: €50,- per deelnemer. Bent u klant van EWAC Medical? Dan wordt deze workshop u kosteloos aangeboden.

EWAC Medical onderscheidt zich als productspecialist in het maken van modulaire zwembaden, beweegbare zwembadbodems en onderwaterloopbanden, die geïntegreerd kunnen worden in de bodem. Daarnaast bieden wij een enorm assortiment aan accessoires en hulpmiddelen zoals onderwaterfietsen, obstakel parcoursen, systemen voor waterbehandeling, deelbaden, til- en liftsystemen.

Dit artikel is gepubliceerd in de Telegraaf Special ‘Het lichaam en zijn ongemakken’ op 19 juni 2019.

Download het Telegraaf Special artikel (PDF)


Aquamentie® is een ervaringsgericht bewegingsprogramma voor ouderen die lijden aan dementie (in verschillende stadia), met als doel om de kwaliteit van leven van deze mensen te handhaven en te bevorderen.

Aanmelden of benieuwd naar het gehele programma van 2019? Ga naar www.ewacmedical.nl/hydrotherapie-workshops.