Fysica van hydrotherapie: welke effecten spelen een rol?

 

Hydrotherapie heeft verschillende fysische effecten die bijdragen tot de doeltreffendheid. Deze omvatten:

-1: Gereduceerd gewicht: Het drijfvermogen van het water vermindert het gewicht dat de gewrichten dragen, wat pijn en ontstekingen kan helpen verminderen.

-2: Vergroot bewegingsbereik: De weerstand van het water kan helpen om de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om oefeningen en bewegingen uit te voeren.

-3: Verbeterde cardiovasculaire conditie: Oefenen in water kan helpen om de cardiovasculaire conditie te verbeteren, omdat het water weerstand biedt die het hart en de longen harder kan laten werken.

-4: Meer spierkracht en uithoudingsvermogen: Oefenen in water kan ook helpen om de spierkracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren, omdat het water weerstand biedt waardoor de spieren harder kunnen werken.

-5: Verbeterde balans en coördinatie: De weerstand van het water kan ook helpen om het evenwicht en de coördinatie te verbeteren door een uitdagende omgeving voor beweging te bieden.

-6: Minder stress op het lichaam: Het warme water en het drijfvermogen kunnen de stress op het lichaam verminderen, wat kan helpen om pijn en ontstekingen te verminderen.

-7: Verbeterde circulatie: Het warme water kan helpen de bloedsomloop te verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom naar de spieren en gewrichten te vergroten.

-8: Verhoogde proprioceptie: Het water biedt een uitdagende omgeving voor beweging die kan helpen de proprioceptie te verbeteren, het vermogen om de positie en beweging van het lichaam in de ruimte aan te voelen.