Slip test on EWAC medical Movable Floor tile March 2021

Antislip-veiligheid van EWAC Medical beweegbare vloer herbevestigd

Geschreven door:

drs. Ing. Eric Legdeur Msc, Owner-Manager EWAC BV

Zwembaden zijn berucht vanwege de veel voorkomende gladde oppervlakken, om dat veel van die oppervlakken onvermijdelijk nat kunnen worden. Daarom moeten zwembadbouwers extra voorzichtig zijn om de antislipveiligheid van het gebied rondom het zwembad (het perron) te garanderen als het gaat over de selectie van de vloertegels. Natte zwemmers die uit het zwembad komen, druipend van het water, zullen er ongetwijfeld toe bijdragen dat de vloer glibberig wordt.

Maar hoe zit dat dan met de beweegbare vloer zelf? Omdat de vloer zich constant onder water bevindt, is het dan redelijk om te verwachten dat het oppervlak antislip veilig is? Wat blijkt is dat het oppervlak van een beweegbare vloer aan dezelfde eisen moet voldoen als de oppervlakken rondom het zwembad. Daarom is het goed te weten dat de beweegbare vloer van EWAC Medical voldoet aan de hoogste veiligheidseisen ten aanzien van anti-slip.

Bij EWAC Medical vinden wij de anti-slip veiligheid van de gebruikers erg belangrijk. De laatste keer dat wij de anti-slipveiligheid lieten verifiëren was in 2009. Omdat inmiddels de testmethodes zijn aangepast in de nieuwe versie van de EN 13457-1 Annex E normen, hebben we besloten om onze certificering te vernieuwen.

De resultaten zijn zeer overtuigend, omdat onze beweegbare vloer voldoet aan de hoogste klasse van antislip veiligheid doe mogelijk is, in dit geval Klasse C volgens de EN 13357-1 Annex E norm.

Lees het certificaat hier